How to edit car models?

Discuss or share your car-related work here

Moderator: kilo

How to edit car models?

Postby Tom_D3 » Tue Nov 18, 2014 6:58 pm

What is the best way to edit car models? When I tried to remove the spoiler from the bavaria g3 gtr in the .ac file using blender, the game just crashed. I changed the .xml file to load the model from the .ac, as I don't know how to convert to .acc. When i try to run accc nothing happens


Thanks
Tom_D3
 
Posts: 90
Joined: Mon Nov 17, 2014 5:03 pm
Location: UK

Re: How to edit car models?

Postby chad3006 » Tue Nov 18, 2014 10:00 pm

I'm a little short on time, but I think there are a couple of posts here in the forum on the usage of the sd2-accc.exe included in SD. You first have to get a compiled version of stripe. There is a tutorial on creating a TORCS car which still pretty much goes through the procedures too.

found this one for stripe: http://www3.cs.stonybrook.edu/~stripe/
and here's this http://www3.uji.es/~martiv/tutorials/torcs/car.html
and this : http://torcs.sourceforge.net/index.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=31
User avatar
chad3006
 
Posts: 217
Joined: Mon Aug 13, 2012 7:56 pm
Location: USA

Re: How to edit car models?

Postby Tom_D3 » Wed Nov 19, 2014 3:47 pm

Thanks a lot for the help, I'd seen those other posts I just needed some clarification.

Thanks, great game :D
Tom_D3
 
Posts: 90
Joined: Mon Nov 17, 2014 5:03 pm
Location: UK

Re: How to edit car models?

Postby chad3006 » Thu Nov 20, 2014 5:09 pm

I forgot to mention that sd2-accc should be run from a command prompt or terminal.
User avatar
chad3006
 
Posts: 217
Joined: Mon Aug 13, 2012 7:56 pm
Location: USA

Re: How to edit car models?

Postby Tom_D3 » Thu Nov 20, 2014 6:10 pm

I can run sd2-accc from the terminal no problem, and it converts the model, but at the end it says 'can't open bmwm3.acc', and doesnt create a .acc file. I'm probably missing something really obvious here...
Tom_D3
 
Posts: 90
Joined: Mon Nov 17, 2014 5:03 pm
Location: UK

Re: How to edit car models?

Postby chad3006 » Thu Nov 20, 2014 8:07 pm

You have to have permissions to read and write to the folders in question and sometimes you have to use the entire file path. The long story is, in Windows I've copied the sd2-accc.exe and stripe.exe to a separate working folder and I put the .ac file within that folder to convert (don't have to use full filepath.) In Linux I changed ownership of the entire SD folder(s) so my username has permissions, then in the terminal I use the entire filepath along with the .ac's filename. Oh yeah, and in Linux the compiled stripe.sh goes in a particular location which I forget at the moment ... ah there it is, for ubuntu based it goes in the usr/local/bin directory.
User avatar
chad3006
 
Posts: 217
Joined: Mon Aug 13, 2012 7:56 pm
Location: USA

Re: How to edit car models?

Postby Tom_D3 » Thu Nov 20, 2014 8:25 pm

Thanks again, you've helped me loads with this I will try this now and see how I get on :D
Tom_D3
 
Posts: 90
Joined: Mon Nov 17, 2014 5:03 pm
Location: UK


Return to SD Cars

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest