How enable capture ?

Information about the inner-side magic

Moderator: kilo

How enable capture ?

Postby nonobecane » Sun Mar 22, 2015 8:55 am

Hi,
I don't understand how to enable capture.
In /usr/local/share/games/speed-dreams-2/config/raceengine.xml
I modify no to yes :
<section name="Movie Capture">
<attstr name="enable capture" in="yes,no" val="yes"/>
<attnum name="fps" val="25"/>
<attstr name="output directory" val="captures"/>
</section>

The capture folder exist : ~/.speed-dreams-2/captures

But when i press "c" during a game, the folder captures stay empty

I try to modify [..]/speed-dreams-svn/data/config/raceengine.xml before build and compil but no change

An external apps is necessary ?
On my PC FFmpeg is installed and screencast work

Thanks for your answers
Image SD2 svn / Debian Sid 64 / 1920x1080 on GTX580 / Logitech G25
nonobecane
 
Posts: 29
Joined: Sat Jan 04, 2014 10:20 am
Location: France

Re: How enable capture ?

Postby tlow » Sun Mar 22, 2015 2:18 pm

The correct file is $HOME/.speed-dreams-2/config/raceengine.xml.
User avatar
tlow
 
Posts: 41
Joined: Thu Nov 03, 2011 5:50 am
Location: Toronto, Canada

Re: How enable capture ?

Postby nonobecane » Sun Mar 22, 2015 3:53 pm

Thanks tlow,

It's right, I forget to post than my file ~/.speed-dreams-2/config/raceengine.xml contains to :
<section name="Movie Capture">
<attstr name="enable capture" in="yes,no" val="yes"/>
<attnum name="fps" val="25"/>
<attstr name="output directory" val="captures"/>
</section>

But it's don't work
Image SD2 svn / Debian Sid 64 / 1920x1080 on GTX580 / Logitech G25
nonobecane
 
Posts: 29
Joined: Sat Jan 04, 2014 10:20 am
Location: France

Re: How enable capture ?

Postby tlow » Mon Mar 23, 2015 12:01 am

Do you have multithreading enabled? That would block your capture setting.
User avatar
tlow
 
Posts: 41
Joined: Thu Nov 03, 2011 5:50 am
Location: Toronto, Canada

Re: How enable capture ?

Postby nonobecane » Mon Mar 23, 2015 5:59 pm

Yes, I disable multithreading and it's work.

It's don't record a video but a lot of pictures. It's the normal working ?
Image SD2 svn / Debian Sid 64 / 1920x1080 on GTX580 / Logitech G25
nonobecane
 
Posts: 29
Joined: Sat Jan 04, 2014 10:20 am
Location: France

Re: How enable capture ?

Postby simon-2 » Mon Mar 23, 2015 8:28 pm

yes, this is usual. infamous "20 minutes torcs track" tutorial recommends to use VirtualDubMod to create a video from these.
simon-2
 
Posts: 85
Joined: Thu Jan 29, 2015 3:01 pm

Re: How enable capture ?

Postby nonobecane » Wed Mar 25, 2015 5:50 pm

Thanks for your answer simon-2
Image SD2 svn / Debian Sid 64 / 1920x1080 on GTX580 / Logitech G25
nonobecane
 
Posts: 29
Joined: Sat Jan 04, 2014 10:20 am
Location: France


Return to SD Physics & Internals

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron